Ruud Witte
Even voorstellen:

Mijn naam is Ruud. Ik ben geboren in 1961 en woon en leef samen met mijn lieve vriendin Hilda.

In het najaar van 1996 was ik in IndonesiŽ. Op een van de Gili eilandjes, vlak bij Lombok, gingen we snorkelen. Dat maakte een zo grote indruk op mij dat ik alle tijd vergat en naast de prachtige snorkelervaring vreselijk verbrandde.
Op dat moment dacht ik: Dat moet ik van nog dichterbij zien. Bijna een jaar later heb ik op Bonaire mijn PADI open water brevet gehaald. In Nederland heb ik in de jaren daarna alle opleidingen tot en met assistent instructeur gedaan.

Eind 2000 besloot ik mijn baan in Nederland op te zeggen om als duikinstructeur een tijd te gaan reizen. Begin 2001 heb ik in Thailand mijn instructeur opleiding afgerond en ben vanaf dat moment een aantal jaren fulltime bezig geweest met duiken, eerst in Thailand, later in Turkije, IndonesiŽ en nog een aantal andere exotische plekken.

Nadat ik terug gekomen ben, heb ik het een poos rustig aan gedaan met duiken. Begin 2007 kwam ik bij Startduiken in Zoetermeer binnenlopen. Zij zochten nog een instructeur die duikcursussen wilde geven en ik zocht eigenlijk een duikschool waarmee ik kon samenwerken. Dat duikles geven beviel mij weer zo goed, dat ik in 2008 besloot ook mijn eigen opleiding voort te zetten.

In mei 2008 heb ik daarom, met succes, mijn IDC Staff Instructeur opleiding gedaan, weer een stap verder. Ik mag nu opleidingen geven tot en met de Assistent Instructeur cursus. Als stafinstructeur heb ik inmiddels een aantal assistent instructeurs opgeleid. Ook heb ik een aantal IDC's (instructeursopleidingen) als stafinstructeur meegelopen. Omdat ik daardoor aan alle eisen voldoe, heb ik de status Master Instructeur van PADI gekregen. Met deze certificering op zak, ben ik het traject richting Course Director ingeslagen. Dat heeft in 2012 geleid tot een uitnodiging voor de Course Director Training Course in de Dominicaanse Republiek. Na een fantastische training mag ik mezelf sinds 2012 dan ook PADI Course Director noemen. Een prachtige rol. Het opleiden van duikinstructeurs is sinds dat moment ook mogelijk. Meer informatie daarover kan je vinden op www.IDCNederland.nl .

Het geven van duikinstructie is iedere cursus weer erg leuk. Vooral wanneer je ziet dat er weer iemand net zo enthousiast uit het water komt als ikzelf in het najaar van 1997.

Ik hoop je ooit te zien onder (of boven) water.
Ruud Witte (PADI CD 942094) Witte Duikinstructie