Cursusmateriaal
Instructeur
Emergency First Responce (EFR) en Care For Children (CFC)

Iedereen die PADI duikinstructeur wil worden, moet eerst de EFR-CFC instructeurscursus hebben afgerond. Deze wordt door vrijwel iedere Course Director geintegreerd gegeven tijdens het IDC. Het IDC is op zich al een intensief programma. Je kunt er daarom voor kiezen je EFR-CFC instructeurscursus op een eerder moment al te doen. Dat geeft tijdens het IDC niet de extra druk deze cursus ook nog te moeten doen.

In ongeveer anderhalve tot twee dagen leer je hoe je les moet geven volgens de filosofie van Emergency First Response en PADI. Daarnaast wordt het aanleren van de vaardigheden in rollenspellen uitgebreid geoefend. Ook is een workshop voor het onderhoud van de materialen onderdeel van de training. Het geheel wordt afgesloten met een examen.

Uitgebreide informatie over de inhoud, de kosten en de datums waarop de cursus gepland staat, vind je op mijn site cursus-efr-instructeur , speciaal voor deze EFR/CFC instructeur training. EFR setje

Overigens is deze cursus zeker niet alleen voor duikers bedoeld. De cursus is voor algemene EHBO en niet gericht op de duikgemeenschap. Iedereen die EHBO instructeur wil worden is welkom op deze cursus. Voorbeelden zijn:

* taxi/ondernemingen. Voor taxi's geldt dat alle chauffeurs recente EHBO training gehad moeten hebben. Ook een dergelijke onderneming kan ervoor kiezen iemand op te leiden als instructeur.

* iedere andere onderneming met een BHV ploeg en/of personeel dat peridiek in primaire eerste hulp moet worden getraind. Dus ook hiervoor kan iemand uit het bedrijf worden opgeleid als EFR instructeur.

Al deze voorbeelden kunnen voor een onderneming kostenvoordelen opleveren, afhankelijk van de grootte van de onderneming.