Boek en dvd van de cursus
Care for children (CFC)

De Care For Children cursus is in grote lijnen gelijk aan de EFR cursus. Kinderen hebben echter een andere lichaamsbouw dan volwassenen. In de CFC cursus gaan we in op de hulp aan kinderen tot ongeveer de 10 jaar, afhankelijk van de lichaamsbouw. In deze groep onderscheiden we de hulp aan baby’s en de hulp aan kinderen vanaf circa 1 jaar tot ongeveer 10 jaar.

Naast deze verschillen gaan we in de CFC cursus in op een aantal specifiek bij kinderen voorkomende problemen, bijvoorbeeld vergiftigingen.

De CFC cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de zorg van kinderen: (aanstaande) ouders, gastouders, grootouders, leerkrachten, kleuterleid(st)ers, medewerkers in de kinderopvang etcetera.

In totaal duurt de cursus circa 8 uur. In deze 8 uur wordt veel geoefend op de praktische vaardigheden. Omdat voor de CFC cursus geen Nederlandstalig cursusmateriaal beschikbaar is besteden we ook tijd aan de theorie.

EFR setje Inhoud van de cursus:
- Theorie: Klassikaal nemen we de theorie door en bekijken (delen van) de DVD
- Praktijk: Een groot deel van de cursus besteden we aan het oefenen van de vaardigheden.
De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen

Geďnteresseerd?

De CFC cursus start regelmatig.

Neem contact op met mij of Startduiken Zoetermeer

De kosten voor dit programma zijn € 149. Dit is inclusief:
- lesmateriaal
- brevetteringskosten

De cursussen EFR en CFC kunnen geďntegreerd gegeven worden. Dit verlengt de cursusduur met circa 2 uur, afhankelijk van de groepsgrootte. De prijs van de cursus wordt dan € 150, inclusief lesmaterialen en brevettering

Zowel de EFR als de CFC cursus zijn gebaseerd op internationale richtlijnen samengesteld door professionals uit de medische wereld, te weten de conclusies van ILCOR 2005 – werkgroep BLS en kindergeneeskundige werkgroep.